Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka z dodatkiem dżemu niejednemu umilą popołudniową kawkę ;)
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2213
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 235
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1530
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2213
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 235
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1530
Składniki
Masło mikserem utrzeć do białości. Następnie dodać cukier puder i w odstępach żółtka. Na końcu wsypać obie mąki i wymieszać.
Ciasto przełożyć do szprycy i wykręcać ciasteczka, na środku każdego kłaść dżem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 13-15 min. Ciasteczka ostudzić i jeśli mają trochę poleżeć, to należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.