Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekana papryka z mozarellą"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 677
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 81
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 677
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 81
Składniki
Papryki umyć, osuszyć, bardzo dokładnie oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mozzarellę odsączyć i pokroić na plastry. Cebulkę i szczypior posiekać.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę gotować.
Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć na przemian paprykę z mozzarellą. Danie zapiekać w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 20 minut.
ok. 35 minut
Danie serwować od razu po wyjęciu z piekarnika, najlepiej z kromkami pieczywa tostowego z czosnkiem.Źródło: Twoje Imperium