Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka kartoflana z porem i pieczarkami"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 241
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 241
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, obierz ze skóry i pokrój na plastry.
Umyty por drobno posiekaj, a pieczarki opłucz w zimnej wodzie i przekrój na połówki.
Podsmaż grzyby na oleju razem z porem, po czym przełóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Pokryj je warstwą ziemniaków.
Zalej całość śmietaną wymieszaną z jajkiem, startym serem oraz solą i pieprzem. Upiecz zapiekankę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Przepis nadesłała: Karolina Przykorska</strong>Źródło: Kurier TV