Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z cukinii"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Cukinie umyć, obrać, przekroić wzdłuż i wyciąć miąższ. Pokroić go drobno, a pozostałą część pokroić w kostkę. Marchew ugotować, pokroić.
Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Poddusić, dodać miąższ cukinii, marchewkę i przyprawy. Pokrojoną w kostkę cukinię sparzyć wrzątkiem. Ser feta pokroić i wymieszać z pokruszonym białym serem, dodać jajka, natkę i przyprawy.
Do naczynia przełożyć cebulę z czosnkiem, cukinią i marchewką, pokrojoną w kostkę cukinię i sery. Zapiekać 25 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień