Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z cukinii"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242769
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242769
Składniki
Cukinie umyć, obrać, przekroić wzdłuż i wyciąć miąższ. Pokroić go drobno, a pozostałą część pokroić w kostkę. Marchew ugotować, pokroić.
Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Poddusić, dodać miąższ cukinii, marchewkę i przyprawy. Pokrojoną w kostkę cukinię sparzyć wrzątkiem. Ser feta pokroić i wymieszać z pokruszonym białym serem, dodać jajka, natkę i przyprawy.
Do naczynia przełożyć cebulę z czosnkiem, cukinią i marchewką, pokrojoną w kostkę cukinię i sery. Zapiekać 25 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień