Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z fasolą"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Namoczoną przez noc fasolę gotuję w osolonej wodzie. Cebulę szklę na łyżce masła, na drugiej łyżce masła przesmażam papryki pokrojone w kostkę.
Kiełbasę kroję w kostkę i także przez chwilę smażę na patelni. Ziemniaki gotuję 10 minut, odcedzam i kroję w plastry. Por tnę na talarki.
W naczyniu żaroodpornym układam warstwami: ziemniaki, cebulę, paprykę, kiełbasę, por, fasolkę. Zalewam rozmąconym jajkiem, posypuję serem i na 20 minut wkładam do piekarnika o temperaturze 180oC.Źródło: Rewia