Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kabaczków"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
Kabaczka umyj, przekrój na pół, pokrój na podłużne plastry.Oscypka zetrzyj na tarce. Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Uzyskanym sosem posmaruj połówki kabaczka. Rozmrożonym ciastem francuskim wyłóż formę do zapiekania. Ułóż na nim plastry kabaczka, posyp je startym oscypkiem, posyp tymiankiem.
Zapiekaj 15–20 minut w temperaturze 180 stopni C. Wierzch zapiekanki powinien się zrumienić. Przed podaniem zapiekankę polej syropem klonowym i sokiem z cytryny. Posyp uprażonymi orzeszkami, np. pinii.Źródło: Show