Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ze szparagami"
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2153
Królowa grilla :)
Odsłon: 1399
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 242
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2153
Królowa grilla :)
Odsłon: 1399
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 242
Składniki
Szparagi umyć, odciąć końcówki, ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku, odcedzić. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, ostudzić, delikatnie obrać, pokroić w plastry.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, na nie rozłożyć część szparagów, posypać tartym serem, na to znów ziemniaki, szparagi, ser i ziemniaki.
Roztopić masło, zrumienić z mąką, dolać mleko i wywar, podgrzać, dodać żółtko, doprawić solą, pieprzem i gałką, wylać na warzywa. Zapiekać 20 minut.
Wierzch zapiekanki będzie chrupiący, jeśli przed włożeniem jej do piekarnika posypiesz bułką tartą sos beszamelowy.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium