Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ze szpinakiem"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Cebule i czosnek posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić połowę cebuli i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę smażyć.
Mięso połączyć z resztą cebuli i jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Formę wysmarować tłuszczem, układać w niej warstwami mięso, ziemniaki i szpinak.
Na wierzchu ułożyć paski sera. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku przez ok. 40 min.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium