Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany budyń"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 234
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 234
Składniki
Umyte owoce wydryluj.
Rozłóż je do czterech miseczek do zapiekania o pojemności około 180 ml.
Jajka roztrzep, dosyp cukier puder oraz nasiona z laski wanilii. Dolej 2 łyżki ciepłego mleka.
Resztę zimnego mleka połącz z mąką ziemniaczaną, po czym wlej do masy jajecznej. Wymieszaj.
Zalej czereśnie i wstaw deser do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz 40 minut.
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem i cynamonem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax