Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zasmażana kapustka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kapustę przepłucz, odciśnij nadmiar soku, lekko posiekaj. Włóż do rondla i zalej taką ilością wody, aby była całkowicie przykryta. Gotuj 30 minut z dodatkiem kilku ziaren ziela i 2 liści laurowych.
Na patelni rozgrzej połowę masła. Wrzuć posiekane w plasterki pieczarki, zesmaż na złotobrązowy kolor. Przełóż do gotującej się kapusty. Na tej samej patelni rozgrzej resztę masła.
Rozgrzane masło oprósz mąką, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do kapusty razem z koncentratem pomidorowym. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Duś całość jeszcze 2-3 minuty.Źródło: Świat kobiety