Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zasmażana kapustka"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kapustę przepłucz, odciśnij nadmiar soku, lekko posiekaj. Włóż do rondla i zalej taką ilością wody, aby była całkowicie przykryta. Gotuj 30 minut z dodatkiem kilku ziaren ziela i 2 liści laurowych.
Na patelni rozgrzej połowę masła. Wrzuć posiekane w plasterki pieczarki, zesmaż na złotobrązowy kolor. Przełóż do gotującej się kapusty. Na tej samej patelni rozgrzej resztę masła.
Rozgrzane masło oprósz mąką, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do kapusty razem z koncentratem pomidorowym. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Duś całość jeszcze 2-3 minuty.Źródło: Świat kobiety