Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne. Można robić na słodko z kupną marmoladą jak i na ostro z pieczarkami lub kapustą.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Drożdże rozrobic w ciepłym mleku. Ze składników wyrobić ciasto. Zostawic do wyrosniecia ok 30 min. Wymieszać składniki na farsz.
Ciasto rozwałkowac dośc cienko wyłożyc farsz a następnie zwinąć w roladę. Roladę kroimi na kawałki ok. 3cm. Kiedy lekko wyrosną nadajemy im kształt przyciskając tępą strona noża na środku.
Układamy na blasze i pieczemy ok. 20 min. w 190 stopniach