Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne. Można robić na słodko z kupną marmoladą jak i na ostro z pieczarkami lub kapustą.
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 20
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 112
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 37
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 110
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 20
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 112
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 37
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 110
Składniki
Drożdże rozrobic w ciepłym mleku. Ze składników wyrobić ciasto. Zostawic do wyrosniecia ok 30 min. Wymieszać składniki na farsz.
Ciasto rozwałkowac dośc cienko wyłożyc farsz a następnie zwinąć w roladę. Roladę kroimi na kawałki ok. 3cm. Kiedy lekko wyrosną nadajemy im kształt przyciskając tępą strona noża na środku.
Układamy na blasze i pieczemy ok. 20 min. w 190 stopniach