Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami czyli to co najlepsze w sezonie. Jagodzianki królują w sezonie ale warto też zrobić różne wariacje z pysznymi owocami. Mięciutkie drożdżowe bułeczki, nadziane jagodami i kremowym serkiem, będą doskonałą słodką przekąską o każdej porze dnia.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Drożdżowe: Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto przełóż na deskę, delikatnie obsypaną mąką, delikatnie wyrób, następnie podziel na 2 części. Ciasto rozwałkuj w kształt prostokąta. Składniki twarogu dokładnie wymieszaj. Połowę twarogu wyłóż na ciasto, na twaróg wysyp obtoczone w mące ziemniaczanej jagody. Ciasto złóż na zakładkę, następnie potnij w paski. Każdy pasek skręć na 2 razy. Odstaw do wyrośnięcia na około 10 min . Posmaruj mlekiem lub jajkiem, posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C) Zimne bułeczki polej lukrem.