Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami czyli to co najlepsze w sezonie. Jagodzianki królują w sezonie ale warto też zrobić różne wariacje z pysznymi owocami. Mięciutkie drożdżowe bułeczki, nadziane jagodami i kremowym serkiem, będą doskonałą słodką przekąską o każdej porze dnia.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 746
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45568
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 746
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45568
Składniki
Drożdżowe: Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto przełóż na deskę, delikatnie obsypaną mąką, delikatnie wyrób, następnie podziel na 2 części. Ciasto rozwałkuj w kształt prostokąta. Składniki twarogu dokładnie wymieszaj. Połowę twarogu wyłóż na ciasto, na twaróg wysyp obtoczone w mące ziemniaczanej jagody. Ciasto złóż na zakładkę, następnie potnij w paski. Każdy pasek skręć na 2 razy. Odstaw do wyrośnięcia na około 10 min . Posmaruj mlekiem lub jajkiem, posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C) Zimne bułeczki polej lukrem.