Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijaski napełnione marmoladą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem przesiej na stolnicę. Dodaj smalec, posiekaj. Dodaj kwaśną śmietanę, posyp szczyptą soli, wyrób gładkie ciasto.
Rozwałkuj, wytnij trójkąty. Dłuższy koniec posmaruj marmoladą (1-2 łyżeczki), ciasno zwiń. Zawijaski ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Jajko roztrzep, posmaruj rogaliki. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekar nika. Piecz ok. 40 minut na złoty kolor. Lekko ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie