Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zdrowe, bakaliowe batony"
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15525
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15525
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 20 cm, tak by boki wystawały poza jej brzeg.
Podgrzej miód z masłem. Trzymaj na ogniu, aż dobrze się połączą. Przestudź, ale uważaj, by masa nie zastygła.
Połącz herbatniki, pestki dyni, morele, orzechy, pestki słonecznika i dokładnie wymieszaj z rozpuszczonym masłem z miodem. Przełóż masę do wyłożonej papierem formy. Rozłóż równomiernie. Posyp sezamem.
Przykryj wystającymi brzegami papieru i równo dociśnij. Wstaw do lodówki na godzinę. Gdy masa stężeje, pokrój na kwadraty.Źródło: Olivia