Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zdrowe, bakaliowe batony"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 20 cm, tak by boki wystawały poza jej brzeg.
Podgrzej miód z masłem. Trzymaj na ogniu, aż dobrze się połączą. Przestudź, ale uważaj, by masa nie zastygła.
Połącz herbatniki, pestki dyni, morele, orzechy, pestki słonecznika i dokładnie wymieszaj z rozpuszczonym masłem z miodem. Przełóż masę do wyłożonej papierem formy. Rozłóż równomiernie. Posyp sezamem.
Przykryj wystającymi brzegami papieru i równo dociśnij. Wstaw do lodówki na godzinę. Gdy masa stężeje, pokrój na kwadraty.Źródło: Olivia