Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto do kawy, dla tych którzy nie przepadają za kremami
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1470
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5996
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18828
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1470
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5996
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8887
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18828
Składniki
Ubić pianę z białek, a gdy będzie sztywna dodawać po jednym żółtku oraz cukier.Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, napój, olejek zapachowy i wymieszać mikserem. podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Do wyłożonej papierem blaszki na przemian wlewać łyżką raz ciemne raz jasne ciasto. Piec ok 40 min w 180 stopniach Smacznego.