Do góry

Desery Przepis na:

Zebra na zimno

Zebra na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 8344

Pyszne ciasto na zimno smakuje jak ptasie mleczko polecam

Składniki

  • herbatniki 200gr
  • masło lub margaryna 70 gr
  • żelatyna 30 gr
  • mleko 150 ml
  • śmietana 18 % 400 gr
  • mleko skondensowane 300 gr
  • śmietana 30 % 200gr
  • kakao 1 łyżka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zebra na zimno

Przygotowanie

  1. Herbatniki kruszę i dodaję rozpuszczone masło łącze i wykładam na dno blaszki wyłożonej papierem ugniatam ,blaszka 20 cm lub 18 cm .

  2. Żelatynę rozpuszczam w ciepłym mleku by nie było grudek ,
    śmietanę 18 % łącze w misce z mlekiem skondensowanym ,natomiast śmietanę 30 % ubijam do lekko ciepłej żelatyny daję 2 łyżki ubitej śmietany i wlewam do reszty ubitej śmietany i dodaję śmietanę 18 z mlekiem skondensowanym łączę .Ciasto dzielę na 2 części do 1 kakao i ciasto wylewam na masę z herbatników na przemian jak na zebrę raz ciasto jasne raz ciemne i do schłodzenia do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc po dokładne wykonanie zapraszam na film

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń