Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 131
Dodano: 31.10.2013
Odsłon: 29356
> 6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Jajka, cukier waniliowy i cukier utrzeć mikserem.
Dodawać po trochu mąki, oleju i wody, (np. po szklance mąki po 1/3 szkl oleju i po 1/3 szkl wody) i nadal ucierać. Na końcu dodać proszek do pieczenia - 2 łyżeczki czubate.
Ciasto dzielimy na 2 równe części
I część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki mąki
II część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki kakao
Na środek formy okrągłej- tortownicy nalewać na przemian po 2 łyżki ciemnego ciasta i jasnego, aż do wykończenia się składników. Powstaną charakterystyczne pręgi.
180 stopni - 60 minut
Można polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)