Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nie co do kawusi.... Moja inspiracja:)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 345
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2240
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 992
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 345
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2240
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 992
Składniki
MASA KARMELOWO-CZEKOLADOWA : masło, kawe i czekolade rozpuszczamy w garnku z grubszym dnem. Dodajemy mleko z puszki i dokładnie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy kilka minut cały czas mieszając. Masa zgęstnieje i gdy zacznie przypominać rzadki budyń zdejmujemy z ognia.Mase lekko studzimy.
MASA MLECZNA: margarynę rozpuszczamy, dodajemy do niej ( ciągle gotując) cukier, cukier waniliowy, mleko zwykłe i czekoladę. Mieszamy dosyć często. Gdy składniki zaczną się gotować wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gdy masa jest już jednolita zdejmujemy z ognia, lekko studzimy.
Przestudzonymi masami przekładamy wafle zaczynając od masy karmelowej i tak na przemian. Gotowy wafel obciążamy czymś ciężkim by masy rozprowadziły się równomiernie i by wafel dobrze się skleił. Po kilku godzinach kroimy wafel na mniejsze wafelki i zajadamy:))
SMACZNEGO:))