Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nie co do kawusi.... Moja inspiracja:)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 104
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1973
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9862
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 104
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1973
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9862
Składniki
MASA KARMELOWO-CZEKOLADOWA : masło, kawe i czekolade rozpuszczamy w garnku z grubszym dnem. Dodajemy mleko z puszki i dokładnie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy kilka minut cały czas mieszając. Masa zgęstnieje i gdy zacznie przypominać rzadki budyń zdejmujemy z ognia.Mase lekko studzimy.
MASA MLECZNA: margarynę rozpuszczamy, dodajemy do niej ( ciągle gotując) cukier, cukier waniliowy, mleko zwykłe i czekoladę. Mieszamy dosyć często. Gdy składniki zaczną się gotować wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gdy masa jest już jednolita zdejmujemy z ognia, lekko studzimy.
Przestudzonymi masami przekładamy wafle zaczynając od masy karmelowej i tak na przemian. Gotowy wafel obciążamy czymś ciężkim by masy rozprowadziły się równomiernie i by wafel dobrze się skleił. Po kilku godzinach kroimy wafel na mniejsze wafelki i zajadamy:))
SMACZNEGO:))