Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone galaretki"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 91
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22674
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 91
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22674
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Składniki
Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody. Do garnka wlej sok, wsyp cukier, mieszaj i podgrzewaj. Dodaj galaretkę i żelatynę, mieszaj, aż się rozpuszczą. Formę wyłóż folią aluminiową, wlej masę, wystudź, wstaw do lodówki na noc. Całość wraz z folią wyjmij z formy, wycinaj np. szklanką porcje galaretki. Obtaczaj je w cukrze pudrze.
Do garnka wlej mleko, podgrzej, przesiej do niego cukier puder, wymieszaj. Masło posiekaj na małe kawałki, dodaj do mleka, podgrzej. Przesiej do niego kakao, szybko wymieszaj. Polewę przełóż do rożka z papieru do pieczenia, odetnij róg, udekoruj galaretki.
Cukier puder przesiej przez sitko, dodaj wodę, utrzyj łyżką na gładką masę. Przełóż do rożka z papieru, odetnij róg, udekoruj galaretki. Podawaj udekorowane listkami mięty.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień