Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszny deser na zimno - krem śmietankowy z dodatkiem herbaty matcha, zwieńczony truskawkowymi biedronkami. Deserek jest łatwy w przygotowaniu i na pewno spodoba się dzieciom. ;)
miska, mikser, nóż, szpryca
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Kakao zalać 1/4 szklanki wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Truskawki umyć, odciąć szypułki i poprzekrawać na pół. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i za pomocą kawałka zwiniętego papieru do pieczenia lub małej strzykawki ozdobić truskawki. Odstawić do lodówki do zastygnięcia czekolady. Śmietankę, mascarpone, herbatę, cukier puder i cukier cytrynowy włożyć do miski. Ubić na krem (masa powinna być napuszona i powinna trzymać formę, jednak nie należy miksować długo, aby uniknąć ryzyka zwarzenia kremu). Biszkopty maczać w kakao i układać w pucharkach. Nakładać krem, a następnie ozdobić biedronkami i opcjonalnie miętą. Smacznego! :)