Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana zapiekanka z dynią i kurczakiem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 961
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666476
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 961
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666476
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w koszulkach. Poczekaj, aż wystygną, obierz je i pokrój w paseczki. Dynię przekrój, wyjmij nasiona i obierz. Następnie pokrój w plastry. Oczyść mięso z kurczaka, pokrój je na kawałki i zmiel w maszynce do mięsa.
Zmielone mięso przełóż do miski. Wymieszaj je z łyżeczką soli, drobno posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Następnie mieszając stopniowo dolewaj 30% śmietanę. W misce połącz 22% śmietanę ze śmietaną 12% i jajkami. Masę dopraw solą i pieprzem.
Brytfannę wysmaruj tłuszczem. Na dnie rozłóż część ziemniaków i dyni. Zalej masą śmietanowo-jajeczną i rozsmaruj mięso. Ponownie rozłóż ziemniaki i dynię. Zalej resztą śmietany z jajkami i posyp startym serem. Piecz przez 50 minut w temperaturze 170°C.Źródło: Na żywo