Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane farszynki"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję do miękkości i ubijam. Mięso gotuję z włoszczyzną. Odcedzam je i kroję w kosteczkę. Ziemniaki oraz mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Do ziemniaków wbijam jajka, dodaję mąkę i sól. Zagniatam, aż uzyskam gładkie ciasto. Dzielę je na 8 części, każdą rozwałkowuję na prostokąt (10 x 15 cm).
Robię farsz: cebulę kroję w kosteczkę, szklę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajko i szczypiorek siekam. Wszystko to mieszam z mięsem, doprawiam solą i pieprzem, napełniam nim płaty ciasta. Zwijam je do krótszego boku i zlepiam brzegi. Smażę na oleju na złoto.Źródło: Kobieta i życie