Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki faszerowane pieczarkami"
Składniki
Ziemniaki wyszoruj. Zalej wodą i gotuj w mundurkach. Po 8 minutach od zagotowania odcedź, ułóż na desce i przekrój na dwie części (większą i mniejszą). Z większej części wydrąż łyżeczką miąższ tak, by pozostawić 1 cm ścianki.
Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle razem ze startymi pieczarkami. Kiedy ostygną, Dodaj starty ser, posiekaną natkę, przypraw farsz.
Na miseczek z ziemniaków nałóż trochę farszu, nakryj drugą częścią. Każdy owiń w folię aluminiową. Ułóż na ruszcie, piecz ok. 10-15 minut.
Porcje 5. Przygot. 80 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 252 kcal.
<strong>Agata Gierula z Dynowa</strong>Źródło: Takie jest życie