Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, zahartować, obrać ze skóry i pokroić także w kostkę. Cukinie, pomidory i oliwki wymieszać, dodać olej i doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie umyć i wydrążyć środki tak, by powstało miejsce na farsz. Wnętrze ziemniaków nasmarować masłem, oprószyć solą i pieprzem.
Napełnić ziemniaki warzywami i zawinąć (każdy osobno) w folię aluminiową. Piec ok. godziny w nagrzanym do 200oC piekarniku. Zdjąć ostrożnie folię, przykryć plasterkami sera i zapiec na złoty kolor.
ok. 85 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcemy, by to danie powstało szybciej, możemy wcześniej lekko podgotować ziemniaki, a następnie delikatnie wydrążyć. Wspaniale też smakują z boczkiem i jajkiem.Źródło: Twoje Imperium