Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe griczotto"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Umytą cukinię pokrój w grube półplasterki, paprykę zaś w niewielką kostkę.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, po czym rozetrzyj z papryką, oregano, solą, pieprzem i połącz z olejem.
Przygotowaną mieszanką polej warzywa i podsmaż je na patelni grillowej. Pod koniec wsyp kaszę i dodaj tymianek.
Rozłóż danie na talerze. Posyp je startą mozzarellę i udekoruj listkami bazylii.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 280Źródło: Super TV