Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa buraczkowa z żółtkiem po 6. miesiącu"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Buraka umyj i ugotuj w łupinie do miękkości. Gdy nieco ostygnie, obierz go ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Marchew, pietruszkę i ziemniaka umyj, obierz, opłucz i gotuj do miękkości w ok. 200 ml wody.
Buraka zmiksuj wraz z ugotowanymi warzywami. Jajko umyj pod bieżącą wodą, sparz wrzątkiem i wybij na spodeczek. Oddziel żółtko od białka. Do zupki dodaj pół żółtka i tłuszcz. Dokładnie wszystko wymieszaj, a potem gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.Źródło: Mam dziecko