Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa buraczkowa z żółtkiem po 6. miesiącu"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Buraka umyj i ugotuj w łupinie do miękkości. Gdy nieco ostygnie, obierz go ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Marchew, pietruszkę i ziemniaka umyj, obierz, opłucz i gotuj do miękkości w ok. 200 ml wody.
Buraka zmiksuj wraz z ugotowanymi warzywami. Jajko umyj pod bieżącą wodą, sparz wrzątkiem i wybij na spodeczek. Oddziel żółtko od białka. Do zupki dodaj pół żółtka i tłuszcz. Dokładnie wszystko wymieszaj, a potem gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.Źródło: Mam dziecko