Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa buraczkowa z żółtkiem po 6. miesiącu"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2566
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2566
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Buraka umyj i ugotuj w łupinie do miękkości. Gdy nieco ostygnie, obierz go ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Marchew, pietruszkę i ziemniaka umyj, obierz, opłucz i gotuj do miękkości w ok. 200 ml wody.
Buraka zmiksuj wraz z ugotowanymi warzywami. Jajko umyj pod bieżącą wodą, sparz wrzątkiem i wybij na spodeczek. Oddziel żółtko od białka. Do zupki dodaj pół żółtka i tłuszcz. Dokładnie wszystko wymieszaj, a potem gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.Źródło: Mam dziecko