Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa ze śmietaną i orzechami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Suszone grzyby mocz w 2 l wody około 40 minut. Warzywa obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zrumień na oleju. Warzywa, grzyby razem z wodą i cebule postaw na ogniu, dodaj przyprawy, gotuj 30 minut. Grzyby wyjmij z zupy, wywar odcedź, mocno odciskając warzywa. Grzyby posiekaj na drobne paski. Wrzuć je do wywaru.
Zupę gotuj jeszcze kilka minut. Kilka łyżek śmietany wymieszaj dokładnie z łyżką mąki, dodaj większość śmietany (zostaw trochę do dekoracji). Orzechy posiekaj, upraż na suchej patelni, posyp nimi zupę na talerzach. Podawaj zupę z zieleniną, śmietaną i orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień