Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa ze śmietaną i orzechami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 78
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30691
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 78
Składniki
Suszone grzyby mocz w 2 l wody około 40 minut. Warzywa obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zrumień na oleju. Warzywa, grzyby razem z wodą i cebule postaw na ogniu, dodaj przyprawy, gotuj 30 minut. Grzyby wyjmij z zupy, wywar odcedź, mocno odciskając warzywa. Grzyby posiekaj na drobne paski. Wrzuć je do wywaru.
Zupę gotuj jeszcze kilka minut. Kilka łyżek śmietany wymieszaj dokładnie z łyżką mąki, dodaj większość śmietany (zostaw trochę do dekoracji). Orzechy posiekaj, upraż na suchej patelni, posyp nimi zupę na talerzach. Podawaj zupę z zieleniną, śmietaną i orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień