Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szpinakowa po 6. miesiącu"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę.
Warzywa gotuj w ok. 200 ml wody, aż będą miękkie.
Do ugotowanych jarzyn dodaj przetarty szpinak i wszystko zmiksuj na gładką masę.
Kleik ryżowy wymieszaj w ok. 50 ml przegotowanej wody.
Do przetartych warzyw dodaj kleik ryżowy i masło albo oliwę z oliwek, a następnie jeszcze raz zagotuj potrawę.Źródło: Mam dziecko