Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa warzywna z tostowymi paluszkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę, podsmaż na maśle. Pokrój w kostkę marchewkę, i pozbawioną nasion cukinię, łodygę selera naciowego – na małe kawałki.
Cukinię podsmaż krótko na oliwie (ok. 2 minut). Wszystkie warzywa przełóż do garnka, zalej wodą. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Dodaj przecier pomidorowy, przypraw i posyp natką.
Przygotuj tostowe paluszki: pokrój na wąskie paski kromki chleba tostowego, skrop oliwą. Połóż posiekane listki bazylii, przykryj startym żółtym serem. Zapiekaj w temp. 190 st. C, aż ser się rozpuści (ok. 7 minut).
czas przygotowania: 35 minut, cena porcji: ok. 2,5 zł, 180 kcal, dla 4 osóbŹródło: Olivia