Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z jajkiem i chrzanem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29222
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5630
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29222
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
ok. 70 minut
Boczek opłukać, zalać wodą i gotować do miękkości. Wyjąć, oddzielić tłuszcz od mięsa. Do wywaru włożyć obrane warzywa z włoszczyzny. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, posolić. Gotować, aż jarzyny zmiękną, przecedzić.
Do wywaru dodać zakwas, zagotować, zaciągnąć śmietaną i chrzanem. Przyprawić suszonym majerankiem i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić na ćwiartki.
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Przysmażyć razem na tłuszczu z boczku, przełożyć do żurku. Dodać też pokrojone w kostkę mięso z boczku. Można udekorować zieleniną.Źródło: Twoje Imperium