Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek z wędzonym tofu"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Cebulę kroję na pół i opalam nad gazem (można też na patelni, gdy kuchenka jest elektryczna). Resztę warzyw obieram, kroję na małe kawałki i wkładam do garnka, dodaję też zmiażdżony czosnek i cebulę.
Wlewam 2 l wody, dodaję przyprawy, suszone grzyby i gotuję przynajmniej godz. Przecedzam bulion, grzyby kroję w drobną kostkę i wrzucam z powrotem do bulionu.
Dodaję ziemniaki pokrojone w kosteczkę i gotuję do miękkości. Potem dodaję zakwas i przyprawy, gotuję. Na końcu wrzucam pokrojone w kostkę i podsmażone na oleju wędzone tofu.Źródło: Kobieta i życie