Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żytnio-pszenne racuszki z czerwoną porzeczką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Wszystkie ciasta łączę i miksuję (im dłużej tym placuszki będą pulchniejsze). Gotowe ciasto pozostawiam na ok. 15 min.
Porzeczki opłukuję i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, oddzielam od gałązek. Stopniowo dodaję do ciasta, mieszam.
Ciasto nakładam łyżką na rozgrzany olej. Racuszki smażę z obu stron do zrumienienia. Odsączam je na papierowym ręczniku. Tuż przed podaniem oprószam cukrem pudrem i dekoruję porzeczkami.
30 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4-5 porcji
Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie