Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żytnio-pszenne racuszki z czerwoną porzeczką"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2095
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5553
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2095
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5553
Składniki
Wszystkie ciasta łączę i miksuję (im dłużej tym placuszki będą pulchniejsze). Gotowe ciasto pozostawiam na ok. 15 min.
Porzeczki opłukuję i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, oddzielam od gałązek. Stopniowo dodaję do ciasta, mieszam.
Ciasto nakładam łyżką na rozgrzany olej. Racuszki smażę z obu stron do zrumienienia. Odsączam je na papierowym ręczniku. Tuż przed podaniem oprószam cukrem pudrem i dekoruję porzeczkami.
30 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4-5 porcji
Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie