Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza wam się rozgotować ryż? Podpowiadamy, jak gotować ryż, by był delikatny oraz zachował odpowiednią konsystencję i kształt. Z naszym poradnikiem jesteście skazani na sukces.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Przesyp ryż na sitko i przepłucz go pod bieżącą wodą.
W garnku zagotuj 2,5 szklanki wody, dodaj sól. Przesyp ryż do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zdejmij garnek z kuchenki, otul go kocem i odstaw na bok na około 25 minut. Gotowy ryż podawaj jako dodatek do ulubionych potraw.