Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuje się na chlebie.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Składniki
Śmietanę wlewamy do miski i dodajemy szczyptę soli. Miksujemy na szybkich obrotach do momentu oddzielenia maślanki i wytwarzania się grudek masła. Zmniejszamy obroty i miksujemy jeszcze przez chwilę, tworzy się bryła masła. Zlewamy maślankę. Drewnianą łyżką uciskamy kulę z masła, aby odcisnąć nadmiar maślanki. Formujemy osełkę i wrzucamy ją do posolonej zimnej wody. Chłodzimy i gotowe.