Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do potraw z mięsem, a nawet deserów :) jak wiele babcinych sposobów, ten też się sprawdził, więc się dzielę - działa anty... zarazkowo :) przepis na słoiczek ok. 200 ml - wystarcza na tydzień codziennego stosowania
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 337
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1042
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 337
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1042
Składniki
Korzeń kurkumy jest podobny do imbiru, tylko trochę mniejszy i mocno barwi na pomarańczowo :) - więc ... podobnie do imbiru go obieram ze skórki łyżeczką. Blenduję z odrobiną wody - 2-3 łyżki.
Wszystkie składniki gotuję ok. 10 minut, żeby pasta zgęstniała (odparowuję wodę). Nakładam do słoiczka i przechowuję w lodówce 7-10 dni.