Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie pyszny a lżejszy od ziemniaków. Topinambur jest bardzo zdrowym warzywem i warto raczyć się nim częściej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Topinambur obiera się jak ziemniaki ale gotują się tylko do 10 minut. Jest to oszczędność czasu i liczników.
Można je utłuc jak ziemniaki. Same są o strukturze podobnej do ziemniaków, smakiem przypomina na w pół dojrzałe ziarna słonecznika. Po dołożeniu tradycyjnych dodatków do pure smakują jak ziemniaki. Nie są słodkie jak bataty czy marchew.
Podałam z pieczonym kaczym udkiem.
:D