Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ŁATWY , PYSZNY , PROSTY W PRZYGOTOWANIU , DOSKONAŁE UZUPEŁNIENIE ZIEMNIAKÓW PURE I MIĘS
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości tak żeby w sosie pływały w miarę duże kawałki grzybów , cebule również kroimy w kostkę. Wszystko wsypujemy do głębokiej patelni jeśli ktoś nie ma to do garnka(ja preferuje patelnie ) Dodajemy łyżkę wody sól oraz pieprz i smażymy. Dopóki pieczarki nie będą odpowiednio miękkie dla nas samych. Nie muszą mieć określonej miękkości. Ale jeżeli ktoś robi pierwszy raz to około 45 minut smażymy. Potem dodajemy śmietanę i serek pokrojony na 5 części żeby się łatwiej topił. Sos nabierze pięknego brązowego koloru. Jest bardzo wyrazisty w smaku i bardzo kremowy. Jeśli wyjdzie za gęsty dodać troszkę wody lub mleka jeśli za rzadki mąkę rozpuszczona w wodzie żeby nie utworzyły sie grudki. UWAGA ! czasem w czasie smażenia może być mało wody a pieczarki mogą być jeszcze twarde należy to kontrolować i dolewać wody. Zapach spalonych grzybów jest bardzo nieprzyjemny. ;] SMACZNEGO