Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niecodzienne ptysie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3350
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 996
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3350
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 996
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Przygotowanie nadzienia: Fasolę namoczyć i ugotować z dodatkiem soli po czym odcedzić. Następnie wymieszać z żółtkami i smażyć na maśle kilka minut, stale mieszając. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko pokroić i przysmażyć na maśle. Wymieszać z fasolą i dobrze przyprawić do smaku. Przygotowanie: Mleko zagotować z masłem z dodatkiem soli, wsypać mąkę, odstawić z ognia i szybko mieszać do rozbicia grudek. Następnie ponownie garnek wstawić na ogień, lekko podgrzewać, stale mieszając aż ciasto stanie się lśniące. Przestudzić i miksować dodając stopniowo po jednym jajku. Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką i wyciskać masę szprycą lub kłaść łyżką odpowiednie kształty. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut, nie otwierając piekarnika. Po upieczeniu i przestudzeniu, przeciąć nożem na połówki, przygotowaną masą napełnić ptysie i gotowe podgrzać przed podaniem.