Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki opiekane do obiadu z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Wypróbujcie ten przepis w domu, a już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób. Są tak dobre, że można zajadać się nimi nawet bez żadnych dodatków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki.
W małej miseczce łączymy: 5-7 łyżek oleju, sól i pieprz.
Ziemniaki polewamy olejem z przyprawami. Wszystko razem mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Wykładamy ziemniaczki. Staramy się ułożyć je w taki sposób, żeby w miarę możliwości nie stykały się ze sobą. Dodajemy ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. W trakcie pieczenia warto przemieszać ziemniaki, żeby ładnie się zarumieniły z każdej strony.