Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten domowy sos aioli jest kwintesencją smaku - kremowy, z nutą cytryny i wyrazistym czosnkiem, idealny jako dodatek do przekąsek i grillowanych dań.
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2202
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26384
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2202
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26384
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26956
Składniki
1. Wyciśnij sok z połowy cytryny do małej miseczki. 2. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj, a następnie dodaj do miseczki z sokiem cytrynowym. 3. Dodaj do czosnku jogurt naturalny, oliwę z oliwek, szczyptę soli morskiej oraz świeżo mielony czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Drobno posiekaj koperek i wmieszaj do pozostałych składników. 5. Przykryj miseczkę i odstaw sos w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.