Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten domowy sos aioli jest kwintesencją smaku - kremowy, z nutą cytryny i wyrazistym czosnkiem, idealny jako dodatek do przekąsek i grillowanych dań.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456809
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456809
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
1. Wyciśnij sok z połowy cytryny do małej miseczki. 2. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj, a następnie dodaj do miseczki z sokiem cytrynowym. 3. Dodaj do czosnku jogurt naturalny, oliwę z oliwek, szczyptę soli morskiej oraz świeżo mielony czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Drobno posiekaj koperek i wmieszaj do pozostałych składników. 5. Przykryj miseczkę i odstaw sos w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.