Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten domowy sos aioli jest kwintesencją smaku - kremowy, z nutą cytryny i wyrazistym czosnkiem, idealny jako dodatek do przekąsek i grillowanych dań.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68239
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1992
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68239
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1992
Składniki
1. Wyciśnij sok z połowy cytryny do małej miseczki. 2. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj, a następnie dodaj do miseczki z sokiem cytrynowym. 3. Dodaj do czosnku jogurt naturalny, oliwę z oliwek, szczyptę soli morskiej oraz świeżo mielony czarny pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Drobno posiekaj koperek i wmieszaj do pozostałych składników. 5. Przykryj miseczkę i odstaw sos w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.