Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna bardzo smaczna biała kaszanka tym razem do jej zrobienia użyłam suszonych pomidorów, skrzydła z indyka i chudego podgardla wieprzowego. Polecam.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1220
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6521
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29714
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1220
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6521
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29714
Składniki
Skrzydło z indyka i podgardle wieprzowe myjemy i gotujemy w 2 litrach wody 60 minut.
Studzimy.
Oddzielamy mięso od kości i kroimy w małą kostkę. Suszone pomidory również kroimy w drobną kostkę.
Wywar z gotowania mięs przecedzamy przez sitko. Musimy ściśle trzymać się reguły: 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy. Zawsze kasza sparzy się super.
Dodajemy pokrojone mięsa, suszone pomidory, sos z ostrych papryczek, pastę rosołową i wszystkie przyprawy. Wywar z przyprawami doprowadzamy do zagotowania się i do gotującego się wywaru dodajemy opłukane kasze i cały czas mieszając parzymy do momentu gęstnienia wywaru i pęcznienia kasz na 60%. Gdy kasze będą na 60% sparzone, kończymy parzenie.
Przykrywamy garnek z kaszami pokrywką na 30 minut, kasza pod przykryciem dojdzie.
.Studzimy kasze.
Po ostudzeniu nadziewamy w jelita wcześniej opłukane z soli i wymoczone w kilku wodach (moczymy 2-3 godziny).
Parzymy kaszanki w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 30 minut.
Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie.
Wieszamy na kiju w celu osuszenia. I potem wkładamy do lodówki.
Idealna do pieczenia, smażenia. Kaszanka jest także bardzo smaczna na zimno. Smacznego!!!