Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wieprzowa zrobiona z szynki wieprzowej, boczku i mięsa z tylnej golonki. Kiełbasa jest idealna do świątecznego żurku.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso z szynki mielimy przez szarpak, boczek mielimy przez sitko 10 mm, mięso z golonki mielimy, połowę przez sitko 10 mm, drugą połowę przez sitko 3 mm.
Do rozdrobnionych mięs dodajemy wymieszane z wodą suche przyprawy i wyrabiamy farsz do momentu dobrej kleistości mięsa, około 20-25 minut. Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
W między czasie płuczemy i moczymy jelita w zimnej wodzie. Po dwóch godzinach napełniamy farszem ścisło jelita. Odkręcamy kiełbaski 12-14 cm długie.
Kiełbasę możemy bezpośrednio parzyć lub zamrozić. Parzymy 20 minut w 75 stopniach Celsjusza. Smacznego!!!