Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanych składników wychodzą dwie duże bułki
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231934
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231934
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5041
Składniki
Składniki wymieszać ręcznie lub robotem do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Podsypać mąką, przykryć ścierką. Odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować podłużne bułki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ścierką i zostawić do wyrastania na około godzinę.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, rozgrzać do 220 stopni. Bułki naciąć w kilku miejscach, lekko skropić ciepłą wodą.
Piec przez 10 minut, następnie temperaturę obniżyć do 200 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Upieczone bułki studzić na kartce.