Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super surówka ,szczególnie polecam do ostrych mięs.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 843
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 246
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31488
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 843
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 246
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31488
Składniki
Buraczki myjemy ,zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 90 min w temperaturze 200°C (można tradycyjnie przygotować ,gotując). Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rodzynki zalewamy wrzątkiem ,osączamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy buraczki ,przez chwilę smażymy ,dodajemy otartą skórkę z pomarańczy ,sok z ½ pomarańczy i rodzynki. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cynamonem.