Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i orginalna alternatywa dla klasycznego chleba. Najlepszy na śniadanko - i na słodko i na wytrawnie!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wyrobić ciasto z mąk, drożdży, soli i cukru. Podczas wyrabiania dodaję 50 ml oliwy. Odstawiam do wyrośnięcia (ok. godziny)
Marchewkę zetrzeć na tarku i podsmażyć na łyżce oliwy. Pozostawić do ostygnięcia.
Dodać rodzynki, marchewkęi i otręby i wyłożyć ciasto do formy. Pozostawić jeszcze około 40 minut do wyrośnięcia
piec w 220 około 30 minut, a później zmniejszyć temperaturę do około 180 i piec jeszcze około 20 minut.