Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z twarogiem i ziarenkami słonecznika. Lekko wilgotny w środku ,przepyszny z wędliną lub pastą rybną. Jak raz go spróbujesz to zawsze będziesz go chciał jeść.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 132
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 132
Składniki
Do letniego mleka dodaj łyżeczkę cukru zamieszaj ,pokrusz drożdże wsyp 2 łyżki mąki ,to wszystko zamieszaj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski przesiej mąkę dodaj zaczyn ,zamieszaj łyżką, dodaj pokruszony ser ,sól , olej wszystko to wyrób na gładkie ciasto . Na końcu dodaj pestki słonecznika ,zostaw trochę do posypania na wierzch chleba.
Ciasto na chleb przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce ,bez przeciągów do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę podsypaną mąką. Ciasto złóż na 3 i przełóż do foremki o wymiarach 17 na 35( keksówki ) Ciasto odstaw do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto posmaruj wodą posyp pozostałe pestki słonecznika i wstaw do nagrzanego piekarnika do 250 stopni. Pieczemy w temperaturze 250 stopni funkcja góra, dół na środkowej półce przez 25 minut następnie wyłączamy funkcję góra i pieczemy jeszcze 10 minut tylko funkcja dół.
Upieczony chleb wyciągamy z foremki i studzimy na kratce. Smacznego!