Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z cukinia jest doskonaly sam w sobie. Wzbogacony innymi dodatkami jest po prostu pyszny, a wykonanie jest bardzo proste, mimo iz jest to ciasto drozdzowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
Zetrzeć cukinie.podgrzac mleko z maslem, az sie rozpusci, nastepnie odstawic do ochlodzenia. Wymieszac drozdze z sola i poczekac, az sie calkowicie rozpuszcza. Do cukinii dodac twaróg i make, drozdze i maslo z mlekiem i wszystko dokladnie wymieszac. Nastepnie dodac posiekane ziola, drobno pokrojona papryke i dokladnie odcedzone kostki sera . Wszystko dobrze wymieszac. Pozostawic ciasto przykryte na co najmniej godzine w cieplym miejscu. Ciasto nie bedzie mialo konsystencji zwykłego ciasta drozdzowego, jego miekkosc spowoduje wiec, ze po upieczeniu chleb bedzie bardzo puszysty.
Przed pieczeniem nalezy "wepchnac" wystajace kawalki sera i papryki, aby sie nie rozuscily, ewentualnie nie przypalily. Umiescic naczynie zaroodporne z woda na dnie piekarnika. Rozgrzac piekarnik do 250° C. Przykryc blache papierem do pieczenia i ulozyc ciasto na wierzchu. Posypac maka i piec przez 15 minut. Nastepnie obnizyc temperature do 200° Ci piec dalsze ok. 40 min.
Chleb najlepiej smakuje jeszcze cieply, bez zadnych dodatków. Przepis na marynowany ser feta: https://smaker.pl/przepis-marynowany-ser-feta,170149,konhambos.html