Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Preparaty z młodego jęczmienia to ogromne bogactwo witamin, składników mineralnych, błonnika pokarmowego, chlorofilu oraz egzogennych aminokwasów. Cechuje się wysoką zawartością: witamin z grupy B, C, E i K, beta-karotenu, kwasu foliowego, wapnia, magnezu, potasu, krzemu, manganu, cynku i żelaza. Jest doceniany za silne właściwości antyoksydacyjne.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 420
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2863
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1975
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7266
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 420
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2863
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1975
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 7266
Składniki
W dużej misce mieszamy mąkę, drożdże, cukier i sól. Następnie dodajemy ciepłą wodę i wszystkie nasiona. Całość mieszamy drewnianą łyżką do czasu, aż wszystkie składniki połączą się. Tak przygotowane ciasto pozostawiamy w misce i odkładamy na 2 godziny przykryte ściereczką. Po tym czasie przekładamy ciasto do blaszki i pieczemy chleb około 40 minut w temperaturze 180st