Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kremowe buraczki, które będą świetnym dodatkiem do naszego obiadu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 131
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 131
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Buraczki gotujemy do uzyskania odpowiedniej miękkości.
Ugotowane buraczki po ostygnięciu obieramy i ucieramy na tarce. Do startych buraczków dodajemy 2 łyżeczki chrzanu, łyżkę jogurtu naturalnego, 1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego i doprawiamy solą, pieprzem i stevią. Wszystko blindujemy na gładką masę.
Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do wcześniej przygotowanej masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy. Życzę smacznego!