Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrzanowo - jogurtowe buraczki z pietruszką

Chrzanowo - jogurtowe buraczki z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24814

Dodano:

Odsłon: 1110

Propozycja na kremowe buraczki, które będą świetnym dodatkiem do naszego obiadu.

Składniki

  • 2-3 buraki czerwone
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • stevia lub cukier trzcinowy
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraczki gotujemy do uzyskania odpowiedniej miękkości.

  2. Ugotowane buraczki po ostygnięciu obieramy i ucieramy na tarce.

    Do startych buraczków dodajemy 2 łyżeczki chrzanu, łyżkę jogurtu naturalnego, 1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego i doprawiamy solą, pieprzem i stevią. Wszystko blindujemy na gładką masę.

  3. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do wcześniej przygotowanej masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasiaczek06 11 kwietnia 2015 uwielbiam takie buraczki tylko zamiast cukru dla osłody dodaje cynamon:) pychaa:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń