Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na ciasto na pizzę. Składniki na dwa spody, każdy wielkości 25 cm. Po nałożeniu sosu i dowolnych dodatków, należy piec około 6 minut, w temperaturze 200 stopni. Ciasto można też zamrozić. Delikatnie naoliwioną kulę ciasta należy dokładnie owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Tak przechowywane ciasto, przed użyciem należy przełożyć na całą noc do lodówki.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4558
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1300
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34325
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4558
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1300
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34325
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Składniki
Drożdże rozdrobnić i dodać oliwę, cukier i ciepłą wodę. Dokładnie wymieszać. Zmieszać z mąką sól, przyprawy i wlać płyn z drożdżami. Wyrabiać ciasto aż będzie pulchne i elastyczne. Delikatnie zwilżyć i odstawić pod przykryciem na pół godziny, aż wyrośnie. Ciasto podzielić na dwa kawałki. Uformować cięki placek, rozciągając palcami