Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na ciasto na pizzę. Składniki na dwa spody, każdy wielkości 25 cm. Po nałożeniu sosu i dowolnych dodatków, należy piec około 6 minut, w temperaturze 200 stopni. Ciasto można też zamrozić. Delikatnie naoliwioną kulę ciasta należy dokładnie owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Tak przechowywane ciasto, przed użyciem należy przełożyć na całą noc do lodówki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Drożdże rozdrobnić i dodać oliwę, cukier i ciepłą wodę. Dokładnie wymieszać. Zmieszać z mąką sól, przyprawy i wlać płyn z drożdżami. Wyrabiać ciasto aż będzie pulchne i elastyczne. Delikatnie zwilżyć i odstawić pod przykryciem na pół godziny, aż wyrośnie. Ciasto podzielić na dwa kawałki. Uformować cięki placek, rozciągając palcami